Чавушоглу: Русија и Турска постигле споразум о примирју у Сирији

28-12-2016 11:02:18 | | / vostok.rs |


Русија и Турска су постиглe договор о плану који укључује примирје између сиријских снага и опозиционих оружаних група, изјавио је министар спољних послова Турске.

Чавушоглу је рекао да су две земље дошле до договора по том питању, те да је припремљен и текст о примирју који ће бити представљен зараћеним странама.



"Постоје два спремна текста споразума за решење ситуације у Сирији. Један се тиче политичке резолуције, а други о прекиду ватре. Они могу бити имплементиран у сваком тренутку", рекао је Чавушоглу новинарима на маргинама церемоније у председничкој палати у Анкари.

Извор из руског Министарства спољних послова такође је потврдио постојање споразума за ​​Газету

Међутим, портпарол руског председникаДмитриј Песков је одбио да коментарише договор о споразуму који су по речима Чавушоглуа постигли Москва и Анкара.

"Не могу да одговорим на ово питање сада, немам довољно информација сада", рекао је он, у одговору на питање о споразуму, преноси Тасс.

Међутим, он је потврдио да су Русија и Турска ангажоване у "сталним" космултацијма у Астани о могућностима разговора између различитих страна у сиријском сукобу.

План прекид ватре се очекује да буде реализован у свим областима у којима се налази сиријска војска и опозиција те да ће ступити на снагу већ у поноћ у среду, 28. децембра.