Косачов: Санкције САД агонија „политичких лешева“

30-12-2016 10:35:06 | | / vostok.rs |


Русија би требало да предузме реципрочне мере према америчким дипломатама у Русији, изјавио је први заменик међународног комитета Савета федерације Русије Владимир Џабаров.

Русији Према његовим речима, одлазећи председник САД Барак Обама овим мерама настоји да додатно искомпликује односе са Русијом. Огласио се и шеф међународног комитета Савета Федерације Константин Косачов, који је истакао да је ова мера агонија „политичких лешева“, која нема никакве основе да предузима овако деструктивне потезе када је реч о билатералним односима Русије и САД.

Сенатор сматра да ће одговор Русије бити пажљиво анализиран, узимајући у обзир унутарполитичку ситуацију у САД у светлу предстојеће транизиције власти. Огласио се и представник Министарства иностраних послова Русије Константин Долгов, који је такође рекао да ова мера наноси штету процесу нормализације односа Русије и САД, док увођење додатних санкција показује недостатак политичке оријентације одлазеће америчке администрације.

Рекација Министарства иностраних послова Русије Санкције које су САД увеле против Русије због наводне умешаности у сајбер нападе од стране Москве су контрапродуктивне и имају за циљ да нанесу штету будућем процесу обнављања билатералних односа, изјавио је представник Министарства спољних послова Константин Долгов.

„Било какве антируске санкције су контрапродуктивне и немају перспективу“, рекао је он. Како је истакао, хистерија везана за санкције само показује потпуно одсуство оријентације у простору одлазеће администрације САД. „Такви једнострани кораци имају за циљ да нанесу штету односима и отежају њихово успостављање у будућности“, закључио је Долгов.