Ђинпинг поручио Николићу да придаје велики значај односима двеју земаља

31-12-2016 11:27:38 | | / vostok.rs |


Председник Кине Си Ђинпинг поручио је у писму председнику Србије Томиславу Николићу да придаје велики значај односима двеју земаља и да жели заједно са Николићем да унапређује свеобухватно стратешко партнерство.

„Ви сте стари пријатељ кинеског народа и мој лични пријатељ. У свом писму сте дали високе оцене о развоју кинеско-србских односа и о постигнутим позитивним резултатима сарадње између наше две земље у свим областима, с чим се потпуно слажем“, наводи се у писму.

Си је рекао да Србија, под Николићевим вођством, активно реагује и учествује у изградњи „Један појас, један пут“ и „Сарадњи 16+1“, што он, како каже, високо цени. Кинески председник је оценио да тренутно односи између Кине и Србије показују снажне трендове, што доноси корист и добробит за оба народа.

„Придајем велику пажњу кинеско-србским односима, и желим да заједно с вама унапређујемо даљи развој свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије на све виши ниво“, наводи се у писму, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Танјуг