Ердоган: Турска остаје снажно посвећена својим приоритетима

04-01-2017 02:33:09 | | / vostok.rs |


Рећи да се Турска предала пред тероризмом значи бити на страни терориста и терористичких организација, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

У првом јавном обраћању од напада на ноћни клуб у Истанбулу у новогодишњој ноћи када је убијено 39 људи, Ердоган је рекао да упркос „тужном почетку 2017. године“, Турска остаје снажно посвећена својим приоритетима за ову годину, преноси АП.

Он је оценио да је тај напад био изведен са циљем да окрене грађане Турске једне против других и продуби разлике и додао да Турска неће пристати на такву игру. Према његовим речима, напад на ноћни клуб у Истанбулу, за који је одговорност преузео ДАЕШ, изведен је са циљем да се угрози турска економија, преноси Ројтерс. Одговарајући на оптужбе да је Турска у прошлости давала подршку ДАЕШ-у, Ердоган је казао да је такво представљање ствари управо оно што та терористичка организација жели.

„То је управо оно што ДАЕШ жели — да представи земљу која предводи борбу против ДАЕШ-а као ону која подржава тероризам“, рекао је. Председник Турске је додао и да у Турској начин живота није угрожен, а да они који то тврде треба то и да поткрепе доказима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Танјуг