Вучић: Тужилаштво има бројне доказе против Харадинаја

05-01-2017 11:41:22 | | фото: Reuters/ vostok.rs |


Премијер Александар Вучић коментаришући хапшење Рамуша Харадинаја изјавио је да је добро да је право изнад политике.

Како каже, тужилаштво има бројне доказе и оптужујуће ствари и не би волео да Француска „као озбиљна и правна држава не поступи у складу са правом него са политичким ставовима“. Вучић ту наводи да би то онда поставило питање како би Србија реаговала у реципрочној ситуацији.

На питање да ли ће Србија званично тражити изручење Харадинаја Вучић је кратко одговорио: „Него шта ће“.

„Имамо човека за толика дела да не можете да их побројите. Нико нема право да руши одлуке независног тужилаштва“, навео је Вучић. На питање да ли постоје притисци у вези са Харадинајем Вучић каже да не зна како се врши притисак и да је он један од ретких ко одговара на свако питање од новинара, „за разлику од других који нешто кажу па побегну“.

„Можете да мислите како је њима, не мислим да им прија и да им је лепо да покушају да притискају. Одавно сам их одвикао од тога. Не мене нико не врши притисак, са мном се тако не разговара и са Србијом се тако не разговара. Видим шта су њихове жеље, препознајем их, али шта ме брига шта су њихове жеље. Интересује ме шта је право. Њима из Европе ако се не свиђа… Супер. Пустите га још једном, па дођите да ми солите памет о поглављима 23 и 24 и принципима правне државе“, рекао је Вучић.

Танјуг