Бренан изразио наду да ће се односи Вашингтона и Москве побољшати

05-01-2017 12:06:02 | | / vostok.rs |


Директор ЦИА Џон Бренан изразио је наду да ће се односи Вашингтона и Москве побољшати под администрацијом Доналда Трампа.

Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џон Бренан изразио је наду у топлије односе између Сједињених Америчких Држава и Русије зарад глобалне стабилности.

„Заиста се надам да ће се у наредних неколико година односи Москве и Вашингтона побољшати, јер је од пресудног значаја за глобалну стабилност за САД и Русију да имају бољи однос, и то у потпуности подржавам“, рекао је Бренан

„То не значи да не можемо да нађемо начин да радимо заједно. Мислим да је то веома важно. И можда ће сада, са новом администрацијом, бити прилике да се управо то уради. Искрено се надам да хоће“, рекао је Бренан.

Директор ЦИА је, међутим, поновио тврдње америчке обавештајне службе да је Русија користила сајбер-нападе како би утицала на америчке председничке изборе. Америчке обавештајне агенције би требало у петак да поднесу Трампу извештаје о оптужбама. Трамп је раније критиковао ове тврдње, док је оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж рекао да Русија нема никакве везе са цурењем које је компромитовало демократе. Руски званичници назвали су америчке оптужбе апсурдним.