Песков: Надамо се да ће се Путин и Трамп слагати

12-01-2017 12:34:51 | | / vostok.rs |


Москва је сигурна да у односима Русије и САД треба да буде много више поштовања и нада се дијалогу са новоизабраним председником Сједињених држава Доналдом Трампом, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Председник Путин својим акцијама и својим изјавама јасно и недвосмислено показује поштовање према нашим партнерима. Међутим, то поштовање може бити само узајамно и не може бити једнострано. Зато, наравно, узајамног поштовања у руско-америчким односима, са наше тачке гледишта, треба да буде много више“, рекао је Песков, одговарајући на питање новинара о могућим перспективама односа Москве и Вашингтона.

По његовим речима, Русија се нада да ће се лидери двеју земаља слагати. У крајњој мери, господин Трамп говори о спремности да води дијалог. То не значи да је спреман да се договори о свему, тешко да је то могуће и то Москва и не очекује. Међутим, „водити дијалог је нешто чему се можемо надати и што ће нам помоћи да се нађе излаз из многих сложених ситуација“, закључио је Песков.