Трамп: Службе признале да је компромитујући материјал превара

15-01-2017 09:06:03 | | / vostok.rs |


Америчке обавештајне службе признале су да је компромитујући материјал који су раније објавили медији превара, написао је новоизабрани председник САД Доналд Трамп на свом налогу на Твитеру.

„Обавештајне службе сада признају да је досије Трамп ’потпуна превара‘“, написао је Трамп. ​

Он, међутим, није прецизирао који су то званичници обавештајних служби који имају ово мишљење.

Портал „Базфид“ раније је објавио анонимни документ у којем се наводи да неки „руски агенти“ наводно имају компромитујући материјал о Трампу. Истовремено је прецизирано да је извештај саставио „човек који се представио као бивши агент британске обавештајне службе“.

Име аутора анонимног документа објављено је у четвртак. То је 52-годишњи Кристофер Стил, бивши агент МИ6 који је сада један од оснивача лондонске компаније „Орбис бизнис интелиџенс“ која је специјализована за истрагу и безбедност.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да су извештаји да Москва наводно поседује „компромитујуће информације“ о Трампу „патка, апсолутна измишљотина и апсолутна бесмислица“.

Он је нагласио да Кремљ нема компромитујући материјал о новоизабраном председнику САД. Песков је додао да ова „информација није тачна“ и да је „апсолутна измишљотина“. То је „очигледан покушај да се науди“ односима Русије и Сједињених Америчких Држава.