Штрахе тражи заустављање исламизације ЕУ

15-01-2017 11:27:31 | | / vostok.rs |


Лидер Слободарске партије Аустрије (FPO) Хајнц Кристијан Штрахе оштро је критиковао владу у Бечу и изјаснио се за останак земље у Европској унији, чију реформу захтева.

Он је, на традиционалном прољећном скупу FPO у Салцбургу, пред око 4.000 чланова и симпатизера, нагласио да су слободарци против иступања Аустрије из ЕУ, али да захтевају реформу „те Европе”.

Истовремено је изразио стрепњу да одговорни за погрешан развој ЕУ нису ништа научили из грешака прошлости.

„Култура добродошлице”, којим су дочекане избеглице је, према његовим речима, доживела неуспех. С тим у вези је напао аустријског канцелара Кристијана Керна да је био један од шефова „организације кријумчара људи".

Штрахе је затражио се оконча „политика исламизације Европе":

„Коме не одговарају демократска правила у нашој земљи, нека се врати у своју исламску државу. Никога нисмо натерали да дође код нас", подвукао је он.

С тим у вези је затражио потпуну обуставу имиграције, додајући да је у реалности неопходно чак и да се из земље протерају илегалци и криминалци.

Такође је предложио да се пооштри деловање према илегалцима. „Ко покуша илегално да уђе у земљу треба се нађе у притвору", објаснио је Штрахе. Заложио се за усвајање закона о „забрани исламизације”.

Он је подвукао да су слободарци, када је реч о привреди, за праведне плате, те подстицање пре свега малих и средњих предузећа, којима је неопходно обезбедити доступност капиталу за оснивање.

На крају свог двочасовног говора Штрахе је изразио уверење да ће FPO на идућим изборима бити најснажнија странка.

Танјуг, Факти