Бренан: Трамп прешао све границе

18-01-2017 09:08:18 | | / vostok.rs |


Скандал између новоизабраног председника САД Доналда Трампа и одлазећег шефа ЦИА Џона Бренана добија на снази. Коментаришући за лист „Волстрит џурнал“ оптужбе на свој рачун и на рад обавештајне службе у целини, Бренан је изјавио да је Трамп прешао све границе.

Бренан је додао да је поређење рада ЦИА са злочинима нацистичке Немачке непоштовање према оним обавештајцима који су погинули у Другом светском рату и „чија имена су овековечена на зиду сећања“.


Пре тога Трамп је на Твитеру поставио питање да ли је Бренан човек који је предао компромитујуће информације о њему. „Одлазећи шеф ЦИА Џон Бренан се љути на изабраног председника Трампа због претње од стране Русије… Зар он није био човек који је предавао информације ’Фејк њузу‘?“, написао је Трамп, алудирајући на Си-Ен-Ен.

Скандал је покренуло објављивање анонимног документа у медијима да неки „руски агенти“ наводно поседују компромитујуће информације о Трампу. Будући председник је изјавио да цурење и фалсификовање информација о њему долази од специјалних служби и њихових бивших припадника. Трамп је рекао да је објављивање таквих информација срамота за обавештајне агенције, „нешто слично је могла да ради и радила је нацистичка Немачка“.