Двери освојиле 3. место на фестивалу у Москви

14-08-2014 04:34:58 | | Двери, фото: Двери/ mojenovosti.com |

На 5. Међународном фестивалу за заштиту породичних вредности „За живот – 2014“ у Москви, пројекат делегације Двери „Породична политика“ у конкуренцији 300 пројеката освојио је 3. место

У Москви је од 11. до 13. августа 2014. године одржан 5. Међународни фестивал социјалних технологија за заштиту породичних вредности. Организатор овог фестивала је сверуска невладина организација Фестивал за заштиту породичних вредности. На фестивалу су учествовали представници 10-ак држава из Европе, Јужне Америке и Русије са преко 300 пројеката. Наша делегација је учествовала са пројектом „Породична политика“.

Жири, у чијем саставу су били признати научни радници са најпознатијих руских државних факултета, свештеници и људи из јавног живота Русије, са одушевљењем су прихватили идеју о политичком покрету који је породицу ставио на прво место у своме програму. У изузетној конкуренцији пројекат Двери је освојио треће место, а филм о нашем Покрету, који је публика имала прилике да види, је изазвао снажне емоције код свих присутних.

Гран при фестивала је освојио представник Русије Виталиј Рижаков са пројектом „Дијалог o породичним вредностима“.

На додели награде представник Двери Миленко Баборац је изјавио да ће Покрет Двери наставити да се бори за заштиту породице у сфери медија, образовања и културе, а да ће Русија у нашем Покрету имати најчвршћи ослонац у будућности на србској политичкој сцени. Присуство наше делегације на овом фестивалу је био феномен за све госте, јер се до сада није догодило да се једна политичка организација интересује за ову тематику.

Све нас то обавезује да идеју породичне политике морамо наставити да промовишемо и на другим сличним фестивалима у Европи и свету.