Исфрустрирани амбасадор САД непожељан у Републици Србској

18-01-2017 11:23:26 | | / vostok.rs |


Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се осећа поносно што је су му САД увеле санкције, јер то значи да он није био спреман да тргује интересима Републике Српске.

Истакао је да је амерички амбасадор САД у државној заједници БиХ Морин Кормак исфрустрирана особа која шири лажи у сарадњи са полтроном, Високим представником Валентином Инцком,

Он је напоменуо да је Република Србска под континуираним ударом одлазеће америчке администрације, а да је политика коју проводи амбасадор САД у БиХ Морин Кормак тенденциозно пробошњачка и унитаристичка.

Истакао је да је амерички амбасадор непожељна у Републици Србској те је позвао србског представника у заједничким органимаИгора Црнткада је прогласи непожљеном особом на територији државне заједнице

"Кормакова сноси потпуну одговорност за овакав потез", додао је Додик и поручио министру спољних послова Игору Црнатку да је прогласи персоном нон грата.




"Кормакова је непријатељ Срба. Она крши Устав мијешајући се у рад органа БиХ, кршећи на тај начин Дејтонски мировни споразум", рекао је Додик и изразио наду да ће нова америчка администрација увести нову политику, а не политику силе.