Aмбасадор САД: Санкције ће помоћи народу Републике Српске

18-01-2017 01:57:17 | | / vostok.rs |


Исфрустрирани амбасадор САД Марин Кормак, како је назвао председник Републике Српске на данашњпој прес конференцији поводом санкција САД, саопштила је да су санкције председнику Републике Српске Милораду Додику уведене јер су његови поступци, по њеном мишљењу, били прво активно кршење одлуке Уставног суда државне заједнице БиХ.


Она је додала да, по њеним речима, САД подржавају грађане Републике Српске, те је изразила наду да ће им овај корак (санкције председнику Републике Српске) помоћи да напредују на путу да побољшају привреду и да се отворе нова радна мјеста.

Најавила је да ће САД наставити пружати помоћ Републици Србској кроз низ програма у оквиру Амбасаде САД да оствари циљеве које је поставила, а то су евроатлантске интеграције.

Додала је и да је ово порука свима који предузимају кораке који су супротни одлукама Уставног суда државне заједнице, понављајући да је владавина закона кључна не само за БиХ него и за све земље које желе бити успјешне.

Увођење санкција председнику Републике Српске, додаје она, представља поруку САД свим онима који предузимају кораке супротне одлукама Уставног суда БиХ.

"Предузели смо тај корак, јер САД и даље врло озбиљно схватају своју одлуку да треба да бране Дејтонски мировни споразум с обзиром на то да смо ти који су га креирали и чврсто верујемо у територијални интегритет БиХ. То смо учинили.", навела је она.

Кормакова међутим, није поменула, нити иједан амбасадор САД до сада, о одузимању личних докумената грађанима Републике Српске, неспровођења судских одлука, малтретирања становништва Републике Српске од стране америчких војника, укидања надлежности Републике Српске и много тога још...