Лавров: Русија се слаже са изјавама Трампа да Русија и САД треба да сарађују

18-01-2017 02:41:55 | | / vostok.rs |


Русија и САД треба да сарађују

Русија се слаже са изјавама новоизабраног америчког председника Доналда Трампа да Русија и САД треба да сарађују у областима у којима се интереси обеју земаља подударају, изјавио је руски министар спољних послова Сергекј Лавров.

„Видео сам у изјавама новоизабраног председника, пре свега, жељу да се рад читавог његовог тима фокусира на ефикасније спровођење националних интереса САД. То је његова полазна тачка и у томе се у потпуности подударамо, јер је то и основни задатак руске спољне политике. А даље Доналд Трамп каже да уколико се за развој националних интереса Сједињених Америчких Држава појави могућност сарадње са Русијом, било би глупо да се то не уради. И наш приступ је потпуно исти. Тамо где се интереси подударају, а таквих области има много, морамо да сарађујемо и сарађиваћемо и са САД и са ЕУ и са НАТО-ом и са било којом другом земљом“, истакао је Лавров.

Министар је изразио наду да ће односи Русије и САД бити нормални „као што и приличи односима било које две земље и да се нико неће мешати у унутрашње ствари других, што је примећено да ради америчка администрација у последње време“.