Бренан: Трампа треба да је срамота

22-01-2017 12:31:10 | | / vostok.rs |


Џон Бренан, који је до јуче био на челу Централне обавештајне агенције САД, оштро је критиковао председника САД Доналда Трампа за посету седишту специјалне службе.

„Бивши директор ЦИА Бренан дубоко је ожалошћен и огорчен хвалисањем Доналда Трампа испред зида-споменика посвећеног херојима Управе. Бренан каже да Трампа треба да је срамота“, изјавио је Бренанов представник Ник Шапиро, преноси „Политико“.

Овакве оштре изјаве на рачун актуелног председника су крајње нетипичне за високог обавештајца који је тек напустио своје радно место. Трамп је био у сукобу са ЦИА пре избора и након њих и, између осталог, критиковао је специјалну службу због цурења информација у медије са тајног брифинга за шефа државе.

Трамп је у суботу посетио главно здање ЦИА у Ленглију укључујући споменик припадницима специјалне службе погинулим на задатку, који се налази у згради. Након тога Трамп је говорио пред припадницима ЦИА, обећавши им свестрану подршку и обрушио се на „непоштене медије“ који, према речима Трампа, покушавају да га посвађају са обавештајном службом.