Ткачов:Укидање санкције само ако Запад први укине

23-01-2017 09:14:30 | | / vostok.rs |


Питање потпуног или делимичног укидања санкција према земљама које су увеле антируске ограничавајуће мере може се решавати само уколико те земље буду учиниле исто, изјавио је министар пољопривреде Русије Александар Ткачов.


„Питању укидања санкција треба приступати опрезно, уз поштовање интереса наших произвођача који су за време трајања тих ограничавајућих мера реализовали бројне инвестиције у нове пројекте“, рекао је Ткачов.

Како је рекао, руски произвођачи хране су за време трајања санкција постигли сјајне резултате када је реч о замени увоза домаћим производима.

„За протеклих седам година производња пшенице је порасла за трећину, а порастао је и ниво производње меса. Русија, на пример, у потпуности себе снабдева пшеницом, месом, уљем, шећером и кромпиром“, додао је он.


Ткачов је оценио да су друге земље већ убеђене да Русија, поред извоза нафте, може да постане и највећи извозник пољопривредних производа.


Само прошле године, додао је, порастао је извоз пољопривредних производа из Русије за четири одсто - на 17 милијарди долара.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут