Сијарто: Москва и Будимпешта могу ефикасно да сарађују чак и у условима санкција

23-01-2017 10:50:22 | | / vostok.rs |


Самит Русија-Мађарска биће одржан почетком фебруара, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров током разговора са мађарским колегом Петером Сијартом.

„Осим данашњег састанка овде у Министарству спољних послова, имаћете прилику да готово о свим секторима наше сарадње разговарате са релевантним руским представницима. Наравно, посао који ћемо урадити у Москви допринеће припремама за наредни самиту који ће бити одржан почетком фебруара у Будимпешти“, рекао је Лавров обраћајући се Сијарту.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је изјавио да ће председник Русије Владимир Путин током радне посете Мађарској 2. фебруара разговарати, између осталог и о енергетским питањима.

Москва и Будимпешта могу ефикасно да сарађују чак и у условима санкција, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто током разговора са руским министром спољних послова Сергејом Лавровим.

„Ми се веома озбиљно и са великим узбуђењем припремамо за посету председника Русије 2. фебруара у Будимпешти. Радујемо се овој посети, с обзиром да се сада ствари у свету мењају. После дуге паузе очекујемо да ће међународни процеси допринети даљем развоју руско-мађарских односа“, истакао је Сијарто.

„У последњих неколико година као резултат санкција које су уведене Русији од стране европских земаља и САД, трпели су и трговинско-економски односи. Међутим, одлучност и став обеју влада показали су могућност да се главни пројекти наше економске сарадње функционишу и у таквим тешким условима“, рекао је Сијарто.