Песков: Очекујемо да ће ускоро бити договорен телефонски разговор Путина и Трампа

23-01-2017 12:11:15 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин више пута је говорио да не постоји алтернатива сарадњи у борби против тероризма, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући изјаве америчког председника.

„За сада је рано говорити о иницијативама. Наравно да исламски фундаментализам и тероризам представља претњу за све земље, укључујући и нашу земљу. Међутим, сада је тек почетна фаза уласка у посао председника Трампа и потребно је сачекати неке контакте, а то се та сада није догодило“, рекао је Песков новинарима.

Истовремено, он је истакао да је „председник Путин више пута говорио да не постоји алтернатива сарадњи у борби против тероризма и немогућности једне земље да се сама ефикасно бори са највећим изазовом 21. века“.

Кремљ очекује да ће ускоро бити договорен датум могућег телефонског разговора председника САД Доналда Трампа и председника Русије Владимира Путина, изјавио је Песков.

„Тренутно се договора телефонски разговор. Нешто више информација немамо, али очекујемо да ће ускоро бити договорен датум евентуалног телефонског разговора. За сада се то није догодило“, рекао је Песков новинарима.

Портпарол руског председника такође је за сада, такође, нема ни информација о састанку Трампа и Путина.