Нема доказа о повезаности Трампа са Русијом

24-01-2017 11:04:41 | | / vostok.rs |


Америчка обавештајна служба за сада није могла да нађе доказе о повезаности штаба Доналда Трампа са Русијом, преноси Си-Би-Ес, позивајући се на изворе.

„Истражитељи покушавају да открију да ли је Трампов тим координисао са Русима пре и после избора. Ипак, у овом тренутку, како тврде извори, они нису нашли потврду било каквих прекршаја“, навела је телевизија.

Према подацима Си-Би-Еса, истражитељи проучавају „најмање један телефонски разговор“ Трамповог саветника за националну безбедност Мајкла Флина са руским амбасадором у САД Сергејем Кисљаком, који је одржан у децембру.

Наглашено је да није само Флин изазвао интересовање специјалних служби.

„Извори су саопштили да истражитељи проучавају да ли су друге особе са Русијом размењивале тајне америчке информације, укључујући и оне које се односе на трговину, и да ли је било кршење закона“, наводи се у саопштењу Си-Би-Еса.

Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков раније је изјавио да Министарство иностраних послова не коментарише свакодневне радне контакте са колегама из САД или других земаља. Према речима дипломате, у Вашингтону се спектакуларно играју са темом контаката између Москве и Трамповог тима и сами себе плаше „руском претњом“.