Путин: Значајно ојачати борбену способност војске и повећати брзину распоређивања

26-01-2017 05:52:09 | | / vostok.rs |


Руске оружане снаге и „одбрамбена индустрија“ треба значајно да ојачају борбену способност војске и повећају брзину распоређивања и трансфера јединица, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку војно-индустријског одбора.

„Уз ваздухопловне и поморске снаге, значај копнених снага у евентуалним војним сукобима веома је велик. И наш задатак је да добију најбоље оружје, да се опреме модерном технологијом и значајно повећају борбени потенцијал“, рекао је Путин.




„Један од кључних показатеља копнених трупа је мобилност при трансферу на далека растојања и распоређивање у најкраћем року. Потребно је да се повећа њихова ефикасност“, рекао је он.

Председник Русије нагласио је добар извозни потенцијал МиГ-35, чија испитивања су већ почела.

„Овај авион већ има и добар извозни потенцијал. Мислим да више од 30 земаља активно користи другу летелицу — МиГ-29“, изјавио је Владимир Путин на видео-конференцији са корпорацијом за производњу авиона МиГ, која је одржана у случају почетка испитивања ловца МиГ-35.

Шеф државе је честитао конструкторима, инжењерима и пилотима почетак летачких испитивања ловца. По његовим речима, овај авион поседује побољшане карактеристике и модернизован је најсавременијим наоружањем.

„То је заиста интересантна, уникатна летелица“, навео је Путин.

„Очекујем да ће наша војска бити значајно ојачана том летилицом“, додао је он.

Шеф државе је навео да индустрија треба да буде спремна да предложи максимално савремене услуге у ремонту нове авионске технике.

Током видео-конференције руском председнику су показали снимак лета новог ловца.

Владимир Путин очекује и да ће нови цивилни авион корпорације МиГ бити на време спреман.

Председник компаније Јуриј Сљусар је саопштио да ће данас најновији ловац МиГ-35 почети са летним тестирањима.

„Данас су почела летачка тестирања најновијег ловаца МиГ-35“, рекао је он.