Трамп се нада да ће заједно са Русијом елиминисати терористе

27-01-2017 09:35:32 | | © Mark Makela / Reuters/ vostok.rs |


У интервјуу за Фокс Њуз, Трамп је рекао да ће бити од користи и Русији и САД-у да поправе односе и уједине своје напоре у борби против тероризма.

Амерички председник Доналд Трамп је рекао да се радује разговару са својим руским колегом Владимиром Путином.

"Звао ме је када сам победио, али нисмо имали дискусију, али сам схватио да ће ускоро доћи до дискусије", рекао је Трамп.

Данас је и портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће Трамп и Путин обавити телефонски разговор у суботу.

Трамп је опет поновио своју намеру да има добре односе са Русијом, истичући да ће то бити обострано корисно и да ће омогућити да обе стране појачају борбу против "Исламске државе.

"Не знам Путина, али ако можемо заједно са Русијом то је одлична ствар, то је добро за Русију, то је добро за нас, идемо заједно да елиминишемо ИД, јер је то права болест," рекао је Трамп.

Трамп је у више наврата говорио о својој жељи да поправи односе са Русијом, не искључујући могућност укидања санкција против Русије у будућности, у зависности од доприноса у борби против тероризма и сарадње по другим питањима, као и сузбијања нуклеарног оружја.

"Ако се слажете и ако нам Русија заистапомаже, зашто би ико имао санкције ако неко ради неке заиста велике ствари?", рекао је у недавном интервјуу за Вол стрит Журнал, рекавши да не види никакав проблем да одржи састанак са Путином.

"Разумем да би желели да се сретнемо, и то је сасвим у реду", рекао је Трамп.

Прошле недеље, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да се сусрет Путина и Трамп може очекивати тек за неколико месеци.

Восток
, РТ