У Нишу отворена „Паметна учионица руског језика“

30-01-2017 09:04:29 | | / vostok.rs |


Гимназија Светозар Марковић у Нишу добила је „Паметну учионицу руског језика“, чије je комплетно реновирање, адаптацију и набавку савремене опреме помогла компанија НИС у оквиру програма „ Заједници заједно“.

Овај пројекат је јединствен у региону и осмишљен је са циљем подизања нивоа квалитета наставе кроз мултимедијално учење. Учионица поседује најсавременију опрему и учила, попут интерактивне табле, која функционише по принципу рачунара и на којој је поред писања, могуће гледати филмове и едукативне садржаје и обављати електронску претрагу интерактивних садржаја. Такође, „паметна учионица“ је опремљена и најсавременијом литературом. Поред ученика гимназије, наставу и стручна усавршавања у овој учионици ће моћи да похађају и професори и наставници свих основних и средњих школа из Ниша, као и нишки студенти Департмана за руски језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Нишу. Такође, ова учионица ће бити и место на којем ће се одржавати и ваннаставне активности везане за промоцију руског језика и руске културе међу ученицима основних и средњих школа у Нишавском округу.

Учионица је свечано отворена у присуству заменика градоначелника Града Ниша, Милоша Банђура, директора Руске хуманитарне мисије Алексеја Полковникова, директора Гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу Маријана Мишића и представника компаније НИС.

Кроз програм „Заједници заједно“ НИС сарађује са 11 градова и општина у Србији: Београдом, Новим Садом, Чачком, Нишом, Панчевом, Зрењанином, Кикиндом, Кањижом, Србобраном, Житиштем и Новим Бечејем. У оквиру овог програма компанија већ осам година помаже развој локалних заједница и унапређује рад културних, образовних и спортских институција широм земље.