Косачов: Агресија и провокацијама украјинских власти

01-02-2017 11:30:05 | | / vostok.rs |


Савет Федерације ће се обратити Врховној Ради Украјине да би се зауставила агресију на Донбас, где је у протекла три дана дошло до погоршања ситуације узроковане агресијом и провокацијама од стране украјинске власти.

Предлажем да се упути жалба комори Врховне Раде, са апелом да се заустави агресија на Донбас и испоштује споразум из Минска, — рекао је на пленарној седници горњег дома руског парламента председник Комитета за међународне послове Константин Косачов.

Према његовим речима, током протекла три дана у Донбасу је дошло до погоршања ситуације узроковане агресијом и провокацијама од стране украјинске власти.

Украјинска војска отвара ватру из тешког наоружања, што доводи до убијања цивила, — рекао је сенатор, изразивши мишљење да ова провокација личи на добро организован и изрежиран спектакл.

Према Косачову, украјинске власти чине све што је могуће да поремете споразум Минск. Он је нагласио да подаци објективне контроле показују да су кијевске снаге започеле агресију, тиме што су уркос Минском споразуму покушале да на неутралној територији помере линију контакта.

Шеф одбора сматра да руски депутати треба да контактирају своје колеге из Врховне раде да би они утицали на ситуацију у Донбассу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

srb.news-front.info