НАТО: Срби безбедни на Косову

03-02-2017 04:59:18 | | / vostok.rs |


Главна порука свима је да се смире и да не повећавају напетости, рекао је данас у Приштини генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, позивајући представнике српске и приштинске стране на дијалог и имплементацију споразума постигнутих у Бриселу.

Након одвојених састанака са такозваним премијером сепаратистичких власти у Приштини Исом Мустафом и представницима Срба, Јенс Столтенберг је позвао све стране да се уздрже од стварања тензија и раде на нормализацији односа и имплементацији постигнутих споразума.

„НАТО подржава дијалог под покровитељством ЕУ. Подржавамо и оно што се дешавало у протекле две недеље. Важно је да се договори имплементирају. Похваљујем ваш труд, али изазови остају. Ми смо позвали све да спусте тензије и настави рад у миру и стабилности“, рекао је Столтенберг на заједничкој конференцији са Мустафом.

Мустафа је казао да се "косовска" страна залаже за нормализацију односа са Србијом, али ју је истовремено оптужио за провокације.

„Србска популација је безбедна на Косову, нема никаквих брига у вези са тим. Ми са свим земљама на Балкану покушавамо да остваримо добре односе“, рекао је Столтенберг.