Столтенберг: НАТО 18 година прави Косово сигурним местом

03-02-2017 08:00:32 | | фото: НАТО/ vostok.rs |


"За протеклих 18 година, Косовске снаге и КФОР помажу да се Косово трансформише у сигурно место.", објављено је на ФБ страници НАТО пакта, поводом посете шефа ове војне алијансе, вероватно алудирајући на НАТО агресију 1999. године и прогон стотина хиљада Срба са Косова.



Како је саопштено на страници ове војне алијансе, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг потврдио је "посвећеност НАТО-а за безбедност и стабилност на Косову", током посете сепаратистичким и терористичким властима у Приштини.

На састанку са командантом КФОР-а, генерал-мајором Ђовани Фунгом, генерални секретар је истакао, како је рекао, значај мисије НАТО-а на Косову и потребом за сталним дијалогом и нормализације између Београда и Приштине. Он се захвалио трупама КФОР-а и савезничким земљама на "услугама", описујући КФОР као "успешну причу".

На заједничкој конференцији за новинаре са представником сепаратистичких власти у Приштини Исом Мустафом, генерални секретар је нагласио да је "за протеклих осамнаест година НАТО помогао да се Косово трансформише у сигурније место."

Он је изразио пуну подршку НАТО-а и ЕУ ​​у дијалогу између Београда и Приштине, уз напомену да он остаје у блиском контакту са високим представником ЕУ Федерике Могерини.

Столтенберг се састао и са терористом и ратним злочинцем, кога већина медија у Србији назива председником, премијером или слично, где је поручио да НАТО снажно подржава "Косово".