Спејсер: Наш представник је изразио јасну забринутост поводом Русије и окупације Крима

04-02-2017 09:55:38 | | / vostok.rs |


Стална представница САД у Уједињеним нацијама Ники Хејли изразила је забринутост целокупне нове америчке администрације поводом ситуације на Криму, саопштио је портпарол Беле куће Шон Спајсер.

„Мислим да је стална представница врло јасно изразила нашу заједничку забринутост поводом Русије и окупације Крима“, рекао је Спајсер.

У свом првом наступу пред Саветом безбедности УН Хејлијева је изјавила да ће америчке санкције Русији поводом Крима остати на снази све док полуострво не буде враћено под контролу Украјине.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је овим поводом саопштио да ће Кремљ доследно и аргументовано преносити свој став о Криму и Украјини Савету безбедности и другим партнерима, као и да сувишног оптимизма када је реч о ставу САД о санкцијама није било.

Шон Спајсер је, такође рекао да не зна да ли ће председник Доналд Трамп одговорити на позив сенатора Џона Мекејна да наоружа Војску Украјине. „Не знам“, одговорио је Спајсер на питање да ли Бела кућа планира да испуни молбу Мекејна.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут