Трамп наредио детаљну провару особа које улазе у САД

06-02-2017 09:15:53 | | / vostok.rs |


Амерички председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да је Министарству за унутрашњу безбедност наредио да проверава људе који улазе у САД "веома пажљиво", написавши то великим словима.

"Дао сам инструкције Министарству за унутрашњу безбедност да проверава људе који улазе у нашу земљу веома пажљиво. Судови чине посао веома тешким!", написао је Трамп на овој друштвеној мрежи.

​Он је ту вероватно мислио на одлуку Апелационог суда који је одбацио захтев Трампове администрације да хитно буде поново стављена на снагу његова уредба о забрани уласка у САД за избеглице и држављане седам претежно муслиманских земља.

Трамп је на Твитеру имао и поруку у вези са федералним судијом за подручје Сијетла Џејмсом Робартом, који је у петак стопирао примену те извршне уредбе и којег је нови шеф Беле куће јуче назвао "такозваним судијом".

"Једноставно не можете да верујете да би судија могао да доведе нашу земљу у такву опасност. Уколико се нешто деси, кривите њега и судски систем. Људи пристижу у гомилама. Лоше!", написао је Трамп у једном од три твита која су се очигледно односила на Робарта.

​Трамп је судију оптужио и да је САД отворио "потенцијалним терористима" и "многим веома лошим и опасним људима", који су по Трампу због тога "веома срећи".