У Немачкој објављен „Велики принц“ Емила Вињерона

18-08-2014 11:43:08 | | / mojenovosti.com |

Ове године се у свету обележава 70-годишњица смрти славног француског авијатичара, борца за слободу и писца Антони де Сент Егзипериа.

У оквиру те годишњице у Немачкој је објављен наставак Сент Егзиперијевог алегорисјког романа „Мали принц “ на немачком језику под насловом “Велики принц“.

Мали принц, јунак новог романа „Велики принц“ је већ порастао и постао је чобанин, и сада с буљуком оваца он путује по целом свету и тако је доспео у Њујорк. . .

То је сиже књиге француског писца Емила Вињерона која je изашла под насловом “Велики принц„ (Der grosse Prinz) са илустрацијама немачког сликара и графичара Петера Менеа. Издавач је Random House из западнонемачког града Гутерсла (Gutersloh).

Тако се доживљаји Малог принца не завршавају. Емил Вињерон је предложио своју верзију наставка авантура главног јунака .

У „Великом принцу„ главни јунак је одрасато и лута по свету заједно са својим овцама. Током те своје светске авантуре он ће врло често доспевати у различите, драматичне ситуације и на крају ће се наћи у Централном парку у Њујорку где га тек очекују чудесни догађаји.

Бранко Ракочевић