Клинцевич: Украјинске снаге се на југоистоку земље понашају као страни окупатори

11-02-2017 11:49:49 | | / vostok.rs |


Украјинске безбедносне снаге понашају се на југоистоку земље као страни окупатори, рекао је први заменик председника Комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације Русије Франц Клинцевич који стога сумња да је реинтеграција Донбаса у Украјину могућа.

Раније је званични представник Народне милиције Луганске Народне Републике Андреј Марочко саопштио да украјинске безбедносне снаге запоседају куће цивила у деловима Донбаса у непосредној близини фронта.

Запоседајући куће мирних грађана и пљачкајући, украјински безбедњаци се у деловима Донбаса који се налазе под њиховом контролом понашају као окупациона војска. Донбас је за њих туђа, непријатељска територија, и они чак то ни не покушавају да сакрију, рекао је Клинцевич за РИА Новости.

Како је нагласио, све то подсећа на четвдесете године прошлог века када је Украјина била под „нацистичком чизмом“.

„Локално становништво се управо третира као људи другог реда. У овом тренутку лично нисам у стању да замислим како ће Украјина реинтегрисати Донбас, и чак сумњам да је то уопште могуће. У крајњем случају у ту сврху треба много тога да се промени, пре свега у самој Украјини", закључио је сенатор Франц Клинцевич.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч