Трамп: Снажно ћемо се позабавити Северном Корејом

14-02-2017 09:41:27 | | / vostok.rs |


Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ће се „веома снажно“ позабавити Северном Корејом, након што је та земља објавила да је успешно извела пробно испаљивање новог типа балистичке ракете.

„Очигледно је Северна Кореја велики, велики проблем и ми ћемо се тиме веома снажно позабавити“, рекао је Трамп током заједничке конференције за новинаре са канадским премијером Џастином Трудоом, преноси Ројтерс.

Пентагон је објавио да су САД способне да се одбране од севернокорејског напада балистичком ракетом и снажно осудио последњу ракетну пробу коју је извео Пјонгјанг.

Портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис изјавио је да је посвећеност САД заштити америчке територије и савезника попут Јапана и Јужне Кореје „гвоздено чврста“. Он је казао новинарима да су севернокорејски „незаконити програми наоружања“ јасна и велика опасност по националну безбедност.

„Ми смо способни да се одбранимо од севернокорејског напада балистичком ракетом и предузећемо све неопходне мере за одвраћање и савладавање претњи нашим и савезничким територијама и грађанима“, навео је Дејвис.