Железњак: Треба зауставити безакоње и насиље које се чини у Црној Гори

14-02-2017 05:17:26 | | / vostok.rs |

Секретар Генералног савета странке „Јединствена Русија“ и члан Комитета Државне думе за међународна питања Сергеј Железњак је прокоментарисао одлуку административног одбора црногорског парламента да се одузме посланички имунитет лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу како би могли бити ухапшени на захтев локалног тужилаштва.


Свест о томе да не може опстати власт која је гушењем демократије, корупцијом и криминалом саму себе дискредитовала подстиче нестабилни црногорски режим на опасне кораке усмерене на радикализацију ситуације у земљи. Таква рушилачка агонија може изазвати најтрагичније последице, и због тога је неопходно да све здраве политичке и друштвене снаге уједине напоре како би спречиле катастрофу која се надвија над Црном Гором. То је изјавио заменик секретара Генералног савета странке „Јединствена Русија“ и члан Комитета Државне думе за међународна питања Сергеј Железњак у вези са одлуком административног одбора црногорског парламента да се одузме посланички имунитет лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу како би могли бити ухапшени на захтев локалног тужилаштва.

„Посебан цинизам је у томе што је управо за среду, 15. фебруар, на Дан државности Србије, заказана ванредна седница црногорског парламента на чијем дневном реду ће бити одлука која фактички омогућава хапшење лидера странке Нова србска демократија Андрије Мандића“, истакао је Железњак.

Члан Комитета државне думе за међународна питања скренуо је пажњу на то да убрзавањем замајца политичких репресија и гушења демократије црногорски режим има за циљ да испровоцира насиље и да, као и 2015. године, примени методе грубог полицијског сузбијања сваког другачијег мишљења и успостави криминалну диктатуру у Црној Гори.

„Недопустиво је да се ради угађања амбицијама политичких авантуриста, корупционаша и криминалних кланова у Црној Гори испровоцира насиље које може проузроковати људске жртве и даљу ескалацију конфликта са применом силе“, нагласио је Железњак.

„Русија вековима доживљава народ Црне Горе као братски. Данас ми треба да покажемо заједничку међународну солидарност и у тесној сарадњи са нашим партнерима и истомишљеницима у Црној Гори, Србији, Босни и Херцеговини, у региону и другим земљама уложимо напоре неопходне да се заустави безакоње и насиље које се у Црној Гори чини сопственом народу“, истакао је у закључку заменик секретара Генералог савета странке „Јединствена Русија“.