Слуцки: Смена Флина негативан знак за регулисање руско-америчког дијалога

15-02-2017 07:08:22 | | / vostok.rs |


Ситуација са оставком саветника за националну безбедност америчког председника Мајкла Флина има провокативни карактер, то је негативан знак за регулисање руско-америчког дијалога, изјавио је председник Одбора за међународне послове руске Думе Леонид Слуцки.

„Цела ситуација са оставком саветника за националну безбедност америчког председника Мајкла Флина има провокативни карактер. Ово је нека врста негативног сигнала када је у питању регулисање руско-америчког дијалога. Очигледно је да је Флин под одређеним притиском био приморан да поднесе оставку. И председник Трамп ју је прихватио. Повод је такође изабран — контакти са амбасадором Русије, иако је то уобичајена дипломатска пракса“, рекао је Слуцки новинарима.

„Под таквим околностима, долази се до закључка да су циљ били руско-амерички односи, подривање поверења у нову америчку администрацију. Видећемо како ће се ситуација даље развијати“, истакао је он.

Пензионисани генерал Кејт Келог именован је уместо Флина за вршиоца дужности саветника за националну безбедност америчког председника.