Трамп: Медији који објављују лажне вести полудели су са својим теоријама завере

15-02-2017 06:56:08 | | фото: © Joshua Roberts/ vostok.rs |


Председник САД Доналд Трамп изјавио је да су извештаји да он има везе са Русијом „нонсенс“ и покушај да се прикрију грешке учињене у предизборној кампањи његовог бившег демократског ривала Хилари Клинтон.

​Раније данас Министарство спољних послова Русије коментарисало је ово питање називајући га знаком игара и преговарања у Сједињеним Америчким Државама.

Медији који објављују лажне вести полудели су са својим теоријама завере и заслепљујућом мржњом. Ем-Ес-Ен-Би-Си и Си-Ен-Ен је немогуће гледати. ’Фокс‘ је одличан!“, написао је Трамп на свом Твитер налогу.


​Доналд Трамп је у више наврата одбацио извештаје о томе да има икакве везе са Русијом.

Амерички лидер такође је навео да је америчка обавештајна заједница илегално давала информације медијима у земљи, чиме се доводи у питање умешаност Агенције за националну безбедност (НСА) и Федералног истражног бироа (ФБИ).

Следећи твит је био опет на ову тему: „Прави скандал је у томе да ’обавештајне службе‘ нелегално деле тајне податке као да су бомбоне. То уопште није амерички!“, написао је Трамп на својој страници на Твитеру.​

Трамп је одавно позивао на политички дијалог са Москвом, посебно у вези са борбом против тероризма и изразио спремност за изградњу позитивних односа са Русијом. Москва већ дуго заговара идеју плодотворне сарадње са Вашингтоном.

Амерички председник такође је посумњао је и да ли је његов претходник Барак Обама био „превише мек“ према Русији у вези са Кримом.

У уторак је портпарол Беле куће изјавио да амерички председник Доналд Трамп очекује да Русија „врати Крим“ Украјини.

​Крим се ујединио са Русијом након референдума 2014, када је скоро 97 одсто становништва региона гласало за поновно уједињење. Севастопољ, који има статус федералног града, подржао је овај потез са 95,6 одсто гласова.

Током изборне кампање Трамп је тврдио да ће „размотрити“ признавање Крим као дела Русије након референдума на полуострву и додао да су становници Крима желели да живе у Русији.