Морозов: За наводни покушај пуча у Црној Гори и атентат на Мила Ђукановића нема никаквих доказа

20-02-2017 10:42:25 | | / vostok.rs |


Амбасада Русије у Лондону одбацила је наводе британског Телеграфа о умешаности Москве у наводни покушај пуча у Црној Гори и атентата на Мила Ђукановића. И из Савета федерације Русије поручују да представљени извештаји нису поткрепљени никаквим доказима.

Руска амбасада се огласила на Твитеру и у одговору на твит Телеграфа са линком ка чланку који је објављен као ексклузива је наведено: „Телеграф рециклира одавно одбачене вести како би појачао тензије са Русијом. Као и увек, нема доказа, чисте зле намере. Шта ће бити следеће недеље?“

Телеграф је у недељу објавио да је „Русија планирала да убије бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и да збаци његову Владу прошле године“.

​​Позивајући се на изворе из британске владе, лист тврди да су државни удар на дан парламентарних избора током којег је планирано заузимање зграде Скупштине и убиство прозападног лидера, водили руски обавештајци уз подршку и благослов Москве, како би саботирали план Црне Горе да се учлани у НАТО,

Према речима члана Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Олега Морозова, извештаји о наводној умешаности Русије у покушај државног удара у Црној Гори нису поткрепљени никаквим доказима.

„За ове лажне вести нема никаквих доказа који би подржали њихову истинитост, ништа није истина“, рекао је руски сенатор.

Он је додао да ако се прате закони политичке логике, постаје очигледно да нема смисла да се Русија меша у унутрашње ствари Црне Горе.

„Ово видим као наставак општеевропског тренда у последње време, према којем за све што се дешава у Европи оптужују Русију“, истакао је Морозов.