Др Ристо Ивановски – Шиптарски језик је (вештачки) састављен од речи из четири језика

25-08-2014 02:35:04 | | Србски ФБРепортер, фото: СРБИ НА ОКУП/ СРБИ НА ОКУП/ mojeno |

Шиптарска школа у Арбанији није постојала до 1924, а отвориле су је само католичке земље Италија и Аустрија.

За шиптарски језик, Доминиан је напоменуо следеће: од 5140 елемената из Етимолошког речника Албанаца Г. Мајера (prof. dr Gustav Majer 1850-1900, прим. прев.), „могло би да се изброји само четристо непомешаних индоевропских елемената, затим 1180 татарско-турских, 1420 румунских , 840 грчких а 540 словенских речи.“

Даље, шиптарски језик није био језик једног народа, већ језик са речима четири језика: грчког, румунског, татарско-турског (монголског) и словенског. То говори да је језик Шиптара само „мешан“, што се догодило у последњим вековима, а никако раније.

Пошто изван Арбаније (тзв. Албаније) живе 90% Геге, а Шиптари Тоске 10%, било би логично да су Албанци у Југославији говорили само језик Гега, који је неразумљив за Тоске.

Јосип Броз Тито, као католик и масон извршио је највећи злочин, када је у СФРЈ већини Гега наметнуо мањински шиптарски језик, што данас има озбиљне последице.

Дакле, „отац“ Албанаца је био сам Тито који је на школском броду „Галеб“ одржавао састанке са масонима. Пошто је шиптарски језик нов, који никада није ни постојао, Г. Мајер не жели да наведе ниједог албанског аутора.

Закључак – албански аутори су највећи лажови. Арбанија је била 100% словенска и до данас у њој највише страдају неодрођени тзв. Словени. Нимало случајно – шиптарска школа у Арбанији није постојала до 1924, а отвориле су је само католичке земље Италија и Аустрија. Па Арбанија је била дело Ватикана у борби против православља, та борба се непрекидно наставља до данас, и трајаће заувек. Због тога ћемо ми тзв. Словени морати да се ујединимо и то само ради нас самих и нашег православља.

Аутор: др Ристо Ивановски