Могуће побољшање односа Вашингтона и Москве

21-02-2017 09:03:06 | | / vostok.rs |


Амерички амбасадор у УН Ники Хејли сматра да је побољшање односа Вашингтона и Москве могуће узимајући у обзир заједничке претње, али се не може постићи на рачун европских савезника Сједињених Америчких Држава.

„САД сматрају да је могуће имати бољи однос са Русијом. На крају крајева, суочавамо се са многим заједничким претњама. Али дубља сарадња са Русијом не може се постићи на рачун наших европских пријатеља и савезника“, изјавила је Хејлијева говорећи на заседању Савета безбедности УН.

Она је као пример навела сукоб у Донбасу и поново позвала Русију „да поштују суверенитет и територијални интегритет Украјине“. Поновила је став Вашингтона да антируске санкције неће бити укинуте до потпуне имплементације Минских споразума.

Признавање докумената самопроглашених ДНР и ЛНР од стране Русије је директан изазов покушајима да се успостави мир у Донбасу, изјавила је Хејлијева.

„То што је Русија недавно признала пасоше и друга нелегална докумената које издају сепаратисти које Русија подржава у Доњецком и Луганском региону Украјине представља директан изазов напорима да се донесе мир на исток Украјине“, истакла је Хејлијева на заседању Савета безбедности УН.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут