Трамп ће покушати да закључи договор са Русијом у борби против тероризма и економији

22-02-2017 11:14:39 | | / vostok.rs |


Председник САД Доналд Трамп покушаће да закључи договор са Русијом у борби против тероризма и економији, изјавио је портпарол америчког председника Шон Спајсер.

„Трамп је јасно рекао да ако буде у могућности да направи договор са Русијом, што је неколико претходних администрација покушало да уради, он ће то и учинити, а ако не буде — онда неће. Али он ће се потрудити. Мислим да његов успех као бизнисмена и преговарача треба посматрати као позитиван знак да је он то у стању да уради“, изјавио је Спајсер.

„Ако можемо да нађемо заједнички став о борби против ДАЕШ-а, борби против тероризма, расту привреде тамо где можемо да нађемо заједнички простор за економске интересе, онда ћемо то и учинити. На томе ћемо наставити да радимо са Русијом“, рекао је Спајсер.

„Ако је то у интересима САД, он ће постићи договор“, закључио је портпарол председника.

Трамп је у предизборној кампањи рекао да има намеру да „се договори“ са Русијом, иако су његови кључни сарадници, укључујући и државног секретара Рекса Тилерсона и шефа Пентагона Џејмса Матиса, говорили да се за сада не говори о укидању санкција Русији и широј војној сарадњи.