Нове информације о животу Мигела де Сервантеса

27-08-2014 01:36:08 | | / mojenovosti.com |

У Шпанији је нађено неколико нових докумената на основу којих ће у биографији највећег шпанског писца свих времена, Мигела де Сервантеса, бити унете неке измене.

Сада је постало јасно на основу пронађеног документа да се Сервантес 1593. у својој 46. години још није био сасвим посветио књижевном стваралаштву као што се то пре сматрало, него се бавио пословима који нису уопште имали никаквог додира с књижевношћу. Он је у то време радио код Кристобала де Бароса као опуномоћен снабдевач прехрамбеном робом Индијске флоте у граду Ла Пуебла де Касале.

Историчар Хосе Кабељо нашао је у градском архиву потврду издату у то време на име реквизиције одређених количина јечма и пшенице.

То је подстакло истраживаче да претерсу сав архив Индијске флоте где су пронашли још два званична документа у којима се спомиње име славног писца.

У једном од тих документа се тврди да је Сервантес 1593. обављао дужост овлашћеног снабдевача прехамбенм робом, док други докуменат садржи његову жалбу на жену Магдалену Енрикес, такође запослену у Индојској флоти.

Осим тога, у Севиљи је историчар пронашао потврду о досрављању жалбе на Магдалену Енрикес са потписом славног писца.

Бранко Ракочевић