Хело Кити није мачка!

28-08-2014 02:55:45 | | РТРС/ mojenovosti.com |

Иако су милиони људи широм свијета, а нарочито дјевојчица, вјеровали да је њихов омиљени лик Хело Кити мачка, испосатвило се да није тако.

Санрио, јапанска фирма која је осмислила лик Кити, саопштила је да је она заправо дјевојчица.

Украс који се налази на бројним производима за дјецу, открила је за ЛА Тајмс Кристина Јуно, антрополог и ауторка књиге "Pink Globalization: Hello Kitty's Trek Across the Pacific", је дјевојчица из Велике Британије.

- Не, она није мачка. То је цртани лик, она је дјевојчица. Заправо никада није ни приказана као мачка, никада није ходала на четири ноге и слично. Видите да је увијек приказивана као људско биће - рекла је Јуно.

Објаснила је да је Хело Кити фиктивни лик, дјевојчица која се зове Кити Вајт, живи у близини Лондона, а родитељи јој се зову Џорџ и Мери Вајт.

Наиме, Јуно је припремала текст за једну изложбу, па је Кити описала као мачку. Међутим, компанија Санарио је одмах реаговала и обавијестила је да њихов измишљени лик није мачка, већ дјевојчица.

Трагом те информације, медијима је Санарио објаснио да је она "нацртана као мачка и да је персонификација мачке".

Ову вијест пренијели су скоро сви свјетски медији, иако то изгледа бизарно. Чини се да су сви изненађени и као да нису ни размишљали о могућности да Хело Кити може бити нешто друго осим мачке, без обзира што лик постоји већ 50 година.