Капетан Драган: Нисам крив, доказаћу

27-02-2017 09:41:40 | | / vostok.rs |

Драган Васиљковић, за "Новости", из сплитског затвора, о хрватској оптужници: Сведоци оптужбе не терете ме онако како је то приказано у јавности. Чињеница је - нисам био умешан у ратне злочине


ЗДРАВСТВЕНО се осећам добро након срчаног удара који сам имао у августу прошле године. Потпуно сам се опоравио. Ипак, најзадовољнији сам што се у току досадашњег судског поступка видело да ме сведоци оптужбе не терете онако како је то приказано у јавности. Сада су на реду моји сведоци.

Ово поручује, ексклузивно за "Новости", из сплитског затвора Драган Васиљковић (61), познатији као Капетан Драган, припремајући се за одбрану. Како поручује преко свог адвоката Слађане Чанковић, оптимистичан је да ће изнети довољно доказа да лично није био умешан у ратне злочине о којима говори оптужница. Поручује и да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, што му је, каже, донело олакшање. Његов адвокатски тим наводи да се добро држи и да стално понавља како сведоци нису изнели тврдње које су се често спомињале у медијима.

- Тај притисак јавности, иначе нам је био највећи проблем у току суђења. Сада је све олакшавајуће за нашу страну, а верујемо да ће до краја суђења бити јасно какву је улогу имао Драган Васиљковић у догађајима које спомиње оптужница - каже Слађана Чанковић.

Сам Васиљковић још увек има само један приговор, а то је да по хрватским законима не може да користи компјутер у затвору.

- Било би ми пуно лакше да велики број докумената имам у компјутеру, али ми затворске власти то не обезбеђују - преноси Чанковићева речи Капетана Драгана. - У посету ми долазе многи пријатељи. У току истраге било је далеко теже доћи до дозволе за посету, али сада више нема никаквих проблема. Све у свему, задовољан сам досадашњим поступком, али и начином како се води судски спор.

Колико ће бити сведока одбране адвокатски тим за сада не помиње. Све зависи од тога како ће се завршити доказни поступак, а очекује се да ће на суду бити приказан и видео-материјал. Када ће бити изречена пресуда тешко је у овом часу прогнозирати, јер ће одбрана почети са испитивањем сведока у априлу или најкасније мају.

Ј.Керблер,
Новости