Фестивал науке у Панчеву уз подршку НИС-а

28-02-2017 04:19:24 | | / vostok.rs |


Компанија НИС у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници Заједно“ подржала је Фестивал науке који је одржан у Дому омладине у Панчеву, чији је главни циљ популаризација физичких наука, као и подстицање интересовања за научна истраживања међу младим генерацијама.

Једнодневни фестивал под називом „Наука-лака као музика“ реализовало је Друштво физичара Панчево и Регонални центар за таленте „Михајло Пупин“, а сви посетиоци имали су прилику да и сами учествују у демонстрацији физичких експеримената и на практичан начин упознају свет науке.

Као компанија која улаже у развој заједнице и ослања се на примену нових технологија и иновација у свим областима пословања, НИС је препознао значај овог пројекта и подржао организовање фестивала и набавку лабораторијске опреме кроз програм „Заједници Заједно“. Опрема која је представљена на Фестивалу науке намењена је полазницима Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево захваљујући којој ће млади научници и њихови професори имати боље услове за унапређење знања у области физичких наука, као и даља професионална усавршавања.



Програм„Заједници заједно” Компанија НИС спроводи већ осам година са основним циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима НИС послује. Овај програм реализује се у сарадњи са 11 локалних самоуправа: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Житиште, Кањижа, Србобран. Реализацијом пројеката унапређује се рад културних, образовних и спортских институција и установа.