Сиријска опозиција: Никакве резултате не очекујемо од ове рунде преговора

01-03-2017 08:34:32 | | / vostok.rs |


Представница сиријске опозиције Ранда Касис сматра да је неопходно да специјални изасланик за Сирију Стафан де Мистура напусти своју функцију како би се постигли резултати током сиријских преговора у Женеви.

„Више нисам ни забринута питањем преговора у Женеви јер је та платформа безуспешна. Ја сам и раније говорила да је неопходно да Де Мистура напусти своју функцију како би та платформа прорадила“, навела је представница опозиционог „Покрета за плуралистичко друштво“.

Касисова је такође рекла да тренутно преговори у Женеви не задовољавају ниједну страну.

„Никакве резултате не очекујемо од ове рунде преговора, а не знамо ни да ли ће Де Мистура напустити своју функцију. Већина сматра да хоће“, додала је она.

Према њеним речима, учесници преговора у Казахстану не желе да искључе и преговоре у Женеви, иако су сви сматрали да је било потребно унапред имати неки припремљени план.

Касисова је, коментаришући преговоре које је претходно имала са замеником руског министра иностраних послова Генадијем Гатиловим, рекла да је платформа „Астана“ достигла боље резултате јер је постојала константна координација са руским властима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут