У Москви се отвара „Балканска музичка лабораторија“

02-03-2017 05:53:07 | | / vostok.rs |

У марту у културно-језичком центру „Разговор“ прву пут у Русији биће одржана серија музичких лекција-концерата посвећених музици Србије и бивших југословенских република.


У оквиру пројектаBalkanMusicLab познати московски гитариста и лидер групе Red Brick Boys Александар Дмитријенко (акустична гитара, вокал, мандолина) и Вјачеслав Чарски, заменик главног уредника мултијезичног пројектаRussiaBeyondTheHeadlines, аутор популарних уџбеника и приручника србског језика (акустична бас гитара, вокал) извешће најчувеније фолк, рок и поп композиције на србском језику. Ови музички сусрету су јединствени по томе што ће посетиоци моћи не само да чују у живом извођењу вечите хитове, већ и да стекну представу о разноврсности музике бивших република Југославије.

Прва лекција ће се одржати 3. марта и биће посвећена популарној народној музици. На вечери под називом „Балкан – територија живе етно музике“ Дмитријенко и Чарски ће известивечитенародне хитове Србије и Југославије („Ђурђевдан“, „’Ајде Јано“,„Јовано Јованке“и многе друге).Следећи сусрет ће бити посвећен кантауторима Србије и република бивше Југославије, најпознатијим србским и југословенским рок и поп извођачима.

Поред упознавања са музичким култним групама и певачима организаториBalkan Music Labпланирају да почасте све госте србским пићем и отвореним разговором са познатим московским стручњацима балканског региона и једноставно заљубљеницима у Србију и Балкан.

Пролећна серија концерата ће се одржавати петком од20:00 до 23:00у центру„Разговор“ на улициСтрастной бульварь од 3. до31.марта.Више информација можете наћи на сајтуРазговора.

Медијски партнери пројектаBalkanMusicLab су сајтови „Руска реч“ и
„Сеница.ру“, најпопуларнији портал на руском језику о Србији и Балкану

Руска реч