Москва позвала Кијев трипут да размисли шта ће предузети у Донбасу

03-03-2017 05:19:20 | | / vostok.rs |


Москва је позвала Кијев и Вашингтон да три пута размисле пре него што предузму потезе који би могли да доведу до даље дестабилизације ситуације у Донбасу, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјапков.

Када би америчке и друге колеге послушале наше позиве да не предузимају кораке који ће довести до појаве илузија код кијевских власти о томе да уместо коплетне реализације Минског споразума проблем могу да реше применом метода силе, када америчке колеге такве активности не би чиниле у другим земљама, свакако би ситуација тамо била далеко боља, рекао је Рјабков на конференцији за новинаре, преноси РИА Новости.


Заменик министра спољних послова Русије рекао је, такође, да оне одлуке и мере Кијева које иду у прилог смањењу напетости и подстичу комплетну имплементацију Минског споразума Москва може само да поздрави.

Ситуација у Донбасу погоршана је крајем јануара, а стране у конфликту оптужиле су једна другу за интензивирање гранатирања и настојање да се наруши линија раздвајања. Истовремено група бишвих припадника такозване антитерористичке операције организовала је саобраћајну блокаду Донбаса. Самопрокламоване ДНР и ЛНР увеле су као одговор на блокаду спољну државну управу у украјинска предузећа на територији Донбаса, а шеф ДНР Александар Захарченко објавио је данас узвратну трговинску блокаду Кијеву.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Руска реч