Песков: Москва наставља борбу против терориста

04-03-2017 08:07:26 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков коментарисао је извештаје медија да би председник САД Доналд Трамп могао да одложи припрему заједничког споразума са Русијом у борби против терористичке организације ДАЕШ.

„Москва ионако наставља (борбу против ДАЕШ-а)“, рекао је Песков новинарима на питање да ли је Русија спремна да сама настави борбу против ове терористичке организације. Москви нису потребне чак ни САД по том питању.

Раније је Трамп рекао својим саветницима да би могао привремено да одложи потписивање споразума са Русијом о борби против ДАЕШ-а.

Напомиње се да је ова одлука везана за притисак на његову администрацију због оптужби о контактима са Русијом, као и оштријим ставом новог Трамповог саветника према Москви.

На промену спољне политике могло би да утиче и то што нова лица у ужем кругу америчког председника имају чвршћи став према Русији, пише агенција „Асошијетед прес“.

Конкретно, Трампов саветник за националну безбедност Херберт Макмастер је на састанку са члановима Савета за националну безбедност рекао да су Русија и Кина земље које желе да преокрену постојец́и светски поредак, изјавио је један од званичника администрације који је присуствовао састанку.

Са своје стране, дипломатски представници западних земаља су у разговорима са Трампом истакли да споразум са Русијом носи велике ризике, навео је дипломатски извор.

Портпарол председника САД Шон Спајсер је крајем фебруара изјавио да ц́е амерички председник Доналд Трамп покушати да се договори са Русијом о борби против тероризма и економији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут