Медведев: Руска економија ушла у фазу раста

04-03-2017 08:29:15 | | / vostok.rs |


Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да је руска економија ушла у фазу раста и да се у 2017. години очекује да се он креће између 1 и 2 одсто, а акциони план Владе Руске Федерације до 2025. године усмерен је на раст од 3 одсто и више.

„Економска ’временска прогноза‘ се мења. Потпуно је јасно да је наша економија ушла, можда још не тако сигурно, али ипак ушла у фазу раста. Пад је завршен. Ове године очекујемо раст економије од између 1 и 2 одсто. То већ није лоше, јер је то ниво раста у Европи, мада би могло да буде и боље. И тај програм који сад припремамо — акциони план Владе до 2025. године, усмерен је управо на три и више процената раста економије“, рекао је Медведев у интервјуу за „Вести у суботу“.

„Врло је важно што смо ипак успели да савладамо инфлацију. Није било тако давно да се чинило како се инфлација поново разбуктала након девалвације рубље“, додао је он.

„Она је била двоцифрена, и то је био јак ударац за доходак становништва, никоме се то није посебно свиђало, осим можда одређеним сегментима бизниса који су увек на девалвацији добијали“, рекао је Медведев.