Комитет Конгреса САД за обавештајне службе отвара истрагу: Да ли је Обама прислушкивао Трампа

06-03-2017 06:51:28 | | / vostok.rs |


Комитет Представничког дома Конгреса САД за контролу обавештајних служби саопштио је да ће проверити оптужбу Доналда Трампа да је по налогу Барака Обаме био прислушкиван уочи новембарских председнчких избора.

Председник тог комитета Девин Нуњес прецизирао је да ће та истрага постати саствани део која се већ води о тврдњама да се Русија мешала у америчку изборну кампању.

Нуњес је притом открио: „Један од кључних аспеката истраге коју води Комитет тиче се реакције федералне владе САД на оно што су чинили агенти руских обавештајних служби у време изборне кампање. У оквиру ње, Комитет ће проверити и да ли је влада пратила било кога од учесника преседничких избора или њихових заменика. Уколико наиђемо на било шта би то потврђивало – истрагу ћемо наставити”.

Неколико сати раније Бела кућа је затражила од Конгреса САД да провери да ли је Обамина администрација прекорачила своја законска овлашћења и да ли је пошла на „други Вотергејт”. Односно: да ли је прислушкивала Trump Tower, а у њему – и самог трампа и његов изборни штаб...