Захарова упозорила на „опасност“ од објављивања свих контаката Кисљака

06-03-2017 06:59:42 | | / vostok.rs |


Портпарол руског дипломатског ресора Марија Захарова посумњала је у свом ироничном коментару објављеном на њеном Фејсбук профилу да би обелодањивање свих контаката руског амбасадора у Америци Сергеја Кисљака могло да доведе до поновног распламсавања америчког Грађанског рата.

„Чини ми се да би објављивање свих контаката Сергеја Кисљака у Вашингтону, у овом тренутку, довело до поновног избијања грађанског рата између америчког Севера и Југа“, написала је Захарова на свом Фејсбук профилу.

После захтева Демократске странке САДб упућеном у петак, министру правде и државном тужиоцу Џефу Сешонсу да због разговора са руским амбасадором Сергејом Кисљаком поднесе оставку, Доналд Трамп је позвао на истрагу „веза“ Ненси Пелоси, предводнице демократа у Представничком дому у Конгресу са Русијом, и објавио стару фоторафију такође демократског лидера у Сенату Чака Шумера на коме је снимљен у веселом разговору са председником Путином.

Пословни лист Взгляд, који ову информацију преноси опширно је аналитички писао о улози Сергеја Кисљака у унутрашњем политичком животу Америке и истакао да Русија има још један разлог да се поноси својом дипломатијом.

Руска реч