Теретни и путнички возови редовно саобраћају са Украјином

06-03-2017 07:06:03 | | / vostok.rs |


Теретни и путнички возови редовно саобраћају кроз станицу Суземка на граници са Украјином, саопштила је компанија Руске железнице.

Украјински екстремисти који су блокирали трговину са ДНР и ЛНР најавили су отварање новог контролног пункта на железничкој станици Конотоп у Сумској области (око 70 километара од границе са Русијом), да би зауставили кретање возова из Русије. Према информацији „штаба“ екстремисти планирају да током месеца преузму контролу над свих осам главних железничких граничних прелаза преко којих се тргује са Русијом. Један од главних путева је траса преко Суземке.

„У овом тренутку кретање теретних и путничких возова кроз пограничну станицу Суземка се врши редовно“, саопштиле су Руске железнице.

РЖД је јавила да од поноћи 5. марта са територије Украјине на Московској железници (филијала РЖД) по реду вожње је планирано пет путничких и три теретна воза

„То одговара просечном показатељу. Са своје стране, Московске железнице превезле су у Украјину четири теретне композиције“, додали су у РЖД.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут