Путин: У жени тражимо и увек налазимо све

08-03-2017 09:39:21 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин честитао је женама 8. март уз стихове Константина Балмонта.

Шеф руске државе обратио се свим женама Русије са традиционалном честитком поводом Међународног дана жена, истакавши нежност, брижност и душевна својства Рускиња.

„Ви попуњавате све својом лепотом и животном енергијом, грејете нас нежношћу и великодушношћу, стварате атмосферу топлине, гостопримства, хармоније. Због бриге о деци и унуцима, ви немате тренутка одмора за себе. Ми се често питамо како све то успевате? Међутим, главно је да ми вас волимо и ценимо“, рекао је Путин.



Председник је нагласио да није чудно да су мушкарци вековима женама посвећивали музику и песме, подсетивши на стихове о женама песника Константина Балмонта.

„Жена је са нама када се рађамо,

Жена је са нама у нашем последњем часу,

Жена је наше знамење када се боримо,

Жена је радост када отворимо очи“.

„У жени тражимо и увек налазимо све: и надахнуће и утеху. Жена — извор нашег сопственог живота и њен наставак кроз децу. Међутим, и жене се надају нашој мушкој подршци. Ми ћемо се тога сећати. И не само данас. Радићемо све да наше вољене буду окружене пажњом и брижношћу како би се често смејале“, навео је руски лидер у својој честитки, пожелевши женама здравље, успех, радост и срећу.